Mindfulness met je baby, zo doe je dat

MINDFULNESS MET JE BABY

Wat is dat eigenlijk “Mindfulness met je baby”

Het is een populair woord: Mindfulness. Maar niet zonder reden want mindful betekent “met aandacht”. En je ziet dat echte aandacht voor elkaar hebben in onze hectische, drukke maatschappij steeds lastiger wordt.

We zijn minder of niet in het nu, we leven eigenlijk heel gehaast en zijn bezig met allerlei dingen die we nog moeten van ons zelf.

Jouw baby wordt hierin meegezogen en niet iedere baby kan daar even goed tegen. Vandaar de term ‘Mindfulness met je baby”. Je geeft je baby rust, liefde en bovenal alle aandacht die hij of zij nodig heeft.

Aandacht en focus

Om goed te kunnen groeien en ontwikkelen hebben baby’s veel aandacht nodig. En dan bedoel ik échte aandacht door middel van contact. Bijvoorbeeld door veel knuffelen, spelletjes, interactie, oogcontact, praten, veel vertellen wat je doet en ga zo maar door.

Helaas zijn wij tegenwoordig erg snel afgeleid. Het meest door onze telefoon en de tv. De televisie staat bij veel mensen de hele dag op de achtergrond aan. En onze telefoon? We zijn er mee vergroeid. Zelfs al heb je hem niet in je omgeving je “voelt” hem trekken. Nog even snel berichtjes checken, even op instagram en voor je het weet ben je weer een uur verder.

Wist je dat we onze telefoon gemiddeld maar liefst 200 keer per dag bekijken. Dat wordt alleen maar meer. Uiteraard is hij niet meer weg te denken uit onze wereld maar een beetje balans in het gebruik ervan zou voor je baby (en voor jezelf) best fijn zijn!

Wat is babymassage en wat zijn de voordelen? 

Onverdeelde aandacht

Je baby heeft namelijk veel meer aan jou als je met volledige, onverdeelde aandacht contact maakt. Hiermee draag jij op een positieve manier bij aan de groei en ontwikkeling van je baby. Mindfulness met je baby dus…

Zeg nou zelf dat is toch wat je het allerliefst wilt? Een baby die zich veilig, gewenst en geliefd voelt.

Babymassage

Wil jij zelf een bijdrage leveren aan meer rust, ontspanning, een goede hechting en op een positieve manier bijdragen aan de groei en ontwikkeling van jouw baby?

Dan is een babymassage cursus iets voor jou. Overweeg een online cursus hiermee leer je in je eigen omgeving, tijd en tempo alles. Je hoeft de deur niet uit en kan onbeperkt oefenen.

Lees hier meer over de online cursus van BabymassageOnline

Over mij

Hoi, ik ben Arlette, moeder van 2 kinderen geboren in 2010 en 2012 en babymassagedocente. Sinds eind 2010 leer ik ouders de babymassagetechnieken, massage bij darmkrampjes, baby-yoga en voorzie ik waar nodig ouders van advies.BabymassageOnline was in 2017 de eerste online babymassage cursus van Nederland!